Δραστηριότητες Σαββάτου

Δείτε ΕΔΩ το Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων του Σαββάτου

Ο Σύλλογος πέραν των άλλων αρμοδιοτήτων του και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού, εμπλουτίζει το πρόγραμμα της σχολικής χρονιάς με δραστηριότητες, που συμβάλλουν στην μετάδοση της σύγχρονης γνώσης, των πολιτιστικών και πνευματικών παραδόσεων της πατρίδας μας, ενώ συγχρόνως βοηθούν τα παιδιά ν’ αναπτύξουν πρωτοβουλία και ευγενική άμιλλα μεταξύ τους για μάθηση και εργασία, ασκούν πνεύμα και σώμα και καλλιεργούν την καλλιτεχνική φύση και την ευαισθησία τους.

Οι δραστηριότητες γίνονται στο χώρο του σχολείου κάθε Σάββατο 9π.μ. – 2μ.μ.

α) Ελληνικοί Παραδοσιακοί Χοροί
Οι μαθητές διδάσκονται χορούς, έθιμα και 15-11-2018 12-29-11 μμπαραδόσεις της πατρίδας μας. Στο τέλος της σχολικής χρονιάς διοργανώνεται εντυπωσιακή εκδήλωση στο Θέατρο Βράχων, η οποία ενθουσιάζει τους παρευρισκομένους.

β) Δημιουργική Απασχόληση
Τα παιδιά δημιουργούν διάφορες κατασκευές με 15-11-2018 12-29-39 μμβότσαλα, ξύλο, φύλλο αλουμινίου και χάντρες από φυσητό γυαλί, ψηφιδωτά, βιτρώ, κοσμήματα, βενετσιάνικες μάσκες και ακόμη ζωγραφίζουν σε ύφασμα, πορσελάνη, μέταλλο. Συμμετέχουν ακόμη με έργα τους σε εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι Σύλλογοι (παζάρι, αποκριάτικο χορό).

γ) Θέατρο
Τα παιδιά γνωρίζουν την υποκριτική 15-11-2018 12-32-03 μμτέχνη μέσα από θεατρικό παιχνίδι, μουσική, χορό και το στήσιμο μιας θεατρικής παράστασης. Η παράσταση παρουσιάζεται στο Παιδικό Φεστιβάλ Βύρωνα και στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

δ) Σκάκι
Οι μαθητές διδάσκονται τους κανόνες 15-11-2018 1-01-05 μμκαι τις στρατηγικές του σκακιού και συμμετέχουν σε σκακιστικούς αγώνες που διεξάγονται στο σχολείο μας στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

ε) Χάντμπολ
Διαθέτει στοιχεία από όλα τα ομαδικά imagesαθλήματα. Ωστόσο, πιο πολύ προσιδιάζει στο ποδόσφαιρο, με τη διαφορά ότι το χάντμπολ παίζεται με τα χέρια και σε κλειστό γήπεδο. Επίσης, οι παίκτες στο ποδόσφαιρο είναι περισσότεροι από εκείνους της χειροσφαίρισης

στ) Μοντέρνο (Hip – Hop)
Eίναι ένα είδος χορού , που μπορεί ο καθένας15-11-2018 12-35-07 μμ να κάνει από την ηλικία της Τρίτης δημοτικού και άνω. Μέσα από αυτό το χορό μπορούν τα παιδιά να περάσουν δημιουργικά και ευχάριστα την ώρα τους. Ο Μοντέρνος χορός πέρα από ευχαρίστηση μπορεί να προσφέρει στο παιδί σωματικό έλεγχο, δύναμη, ελαστικότητα αλλά πολύ σημαντικότερα αυτογνωσία , αυτοέλεγχο και έκφραση. Απευθύνεται στους μαθητές Δ’ , Ε’ και ΣΤ’ τάξεων.

ζ) Ρομποτική -steam : Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική ,Τέχνη και Μαθηματικά (Science, Technology, Engineering , Art and Mathematics). Αυτό σημαίνει το ακρωνύμιο STEΑM, το οποίο αναφέρεται σε ένα εκπαιδευτικό πλαίσιο που χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο. Τα παιδιά μαθαίνουν να αναζητούν λύσεις σε προβλήματα, να κατανοούν τις απλές και σύνθετες μηχανές και τη λειτουργία τους, να κατασκευάζουν και να προγραμματίζουν ρομπότ, να σκέφτονται λογικά, να παίρνουν πρωτοβουλίες και αποφάσεις, να χρησιμοποιούν δημιουργικά την τεχνολογία , τα μαθηματικά και τις επιστήμες, συμμετέχονταις σε ομαδικές προσπάθειες αντιμετώπισης προκλήσεων.