Εποχική γρίπη – Οδηγίες από το ΚΕΕΛΠΝΟ

Γενικές Πληροφορίες από το ΚΕΕΛΠΝΟ

cea7cf89cf81ceafcf82-cf84ceafcf84cebbcebf-1Η γρίπη είναι οξεία νόσος του αναπνευστικού συστήματος που προκαλείται από τους ιούς της γρίπης και μεταδίδεται πολύ εύκολα από το ένα άτομο στο άλλο. Μπορεί να προκαλέσει από ήπια έως και πολύ σοβαρή νόσηση. Οι περισσότεροι υγιείς άνθρωποι ξεπερνούν τη γρίπη χωρίς να παρουσιάσουν επιπλοκές, ορισμένοι όμως, όπως άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές από τη γρίπη. Στην Ελλάδα εποχικές εξάρσεις γρίπης εμφανίζονται κατά τους χειμερινούς μήνες (από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο).

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να προστατευθεί κανείς από τη γρίπη είναι ο έγκαιρος εμβολιασμός, ο οποίος συστήνεται να γίνεται κατά τους μήνες Οκτώβριο – Νοέμβριο, κάθε χρόνο, αλλά μπορεί να συνεχίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου γρίπης.

Η δραστηριότητα της εποχικής γρίπης αρχίζει να αυξάνεται τον Ιανουάριο.
Η κορύφωση της δραστηριότητας συμβαίνει κατά τους μήνες Φεβρουάριο-Μάρτιο.

Διαβάστε ΕΔΩ τις σημαντικές Ερωτήσεις/Απαντήσεις & οδηγίες που εξέδωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ για την Εποχική Γρίπη 2018-2019

Σημαντικότερα Σημεία των οδηγιών επισημαίνονται με τις παρακάτω  εικόνες: