Συναντήσεις Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των σχολείων μας, με εκπροσώπους του Δήμου.

Ενημέρωση σχετικά με τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ μελών των Δ.Σ. Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων 5ου & 11ου Δημοτικών Σχολείων και εκπροσώπων του Δήμου μας.

Από την έναρξη της σχολικής χρονιάς έχουμε επισκεφτεί το Δήμο μας αρκετές φορές, για σημαντικά θέματα που αφορούν το σχολείο μας.

Η τελευταία μας επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με τις διευθύντριες των σχολείων μας, Κα Μαλιγιάννη & Κα Μπράτη καθώς και τους προέδρους των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων (των 2 σχολείων):  Κο Βαρσαγάκη & Κα Τσιούνη.

Συναντήσαμε το Δήμαρχο: Κο Κατωπόδη αλλά και τον Αντιδήμαρχο τεχνικής υπηρεσίας: Κο Καραγιάννη. Μιλήσαμε για θέματα γνωστά σε όλους μας. Η κατάσταση των σχολείων γενικότερα στην περιοχή μας είναι απελπιστική, με πολλά κτιριακά προβλήματα.

Συζητήσαμε φυσικά για το δικό μας σχολείο και για τα προβλήματα που υπάρχουν άλυτα εδώ και χρόνια, όπως ο φωτισμός στον εξωτερικό αλλά και στον εσωτερικό χώρο του σχολείου, τα νερά που στάζουν από τις ενώσεις των κτιρίων αλλά και τα νερά που λιμνάζουν στις εισόδους του, για τα προβλήματα της μόνωσης της ταράτσας, για μία άμεση λύση που θα μειώσει τον κίνδυνο ατυχήματος που ελλοχεύει από την κουπαστή στα σκαλοπάτια του προαυλίου (πιθανότητα πτώσης των παιδιών), για τα αλουμίνια, για την έλλειψη προσωπικού καθαριότητας – γενικών καθηκόντων – φύλαξης , για την υγιεινή στις τουαλέτες,  για βάψιμο κ.α.

Όλα τα προβλήματα γνωστά χρόνια τώρα, παραμένουν άλυτα με αποτέλεσμα η κατάσταση να επιδεινώνεται.

Από την πλευρά των εκπροσώπων του Δήμου, ενημερωθήκαμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω έλλειψης προσωπικού, τεχνικών μέσων αλλά και προμηθειών.

Ενημερωθήκαμε επίσης πως στα διάφορα τρέχοντα προγράμματα χρηματοδότησης έργων που αφορούν σχολεία του Δήμου μας (π.χ. Φιλόδημος) το σχολείο μας τελικά δε συμπεριλαμβάνεται.

Δεν σας κρύβουμε λοιπόν ότι από τις συναντήσεις αυτές αλλά και από τις απαντήσεις που πήραμε δεν είμαστε ικανοποιημένοι.

Δεν ζητήσαμε Ιδανικές Λύσεις, αλλά ζητήσαμε αξιοπρεπείς χώρους μάθησης για τα παιδιά μας ! Να μην κρυώνουν, να μην κινδυνεύουν, να φοιτούν σε ένα καθαρό και όμορφο σχολείο. ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ!

Τα ζητήσαμε και θα τα ξαναζητήσουμε πολλές φορές, όχι μόνο για το δικό μας σχολείο αλλά για όλα τα σχολεία, για όλα τα παιδιά, για τα παιδιά μας.

Θα τα διεκδικούμε μέχρι να πάρουμε απαντήσεις, όχι στα λόγια ή στα χαρτιά αλλά με ΠΡΑΞΕΙΣ…