Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για τις Δραστηριότητες (Έναρξη Σάββατο 5/10/19)

Αγαπητοί μαθητές και γονείς,

Οι Σύλλογοι μας πέραν των άλλων αρμοδιοτήτων τους εμπλουτίζουν το πρόγραμμα της σχολικής χρονιάς με δραστηριότητες, που συμβάλλουν στην μετάδοση της σύγχρονης γνώσης, των πολιτιστικών και πνευματικών παραδόσεων της πατρίδας μας, και όχι μόνο,  ενώ συγχρόνως βοηθούν τα παιδιά ν’ αναπτύξουν πρωτοβουλία και ευγενική άμιλλα μεταξύ τους για μάθηση και εργασία, ασκούν πνεύμα και σώμα και καλλιεργούν την καλλιτεχνική φύση και την ευαισθησία τους. Συνοπτικά και προς ενημέρωση των γονέων και μαθητών, αναφέρουμε παρακάτω μερικές λεπτομέρειες για το αντικείμενο της κάθε δραστηριότητας.

 1. ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ: Οι μαθητές διδάσκονται χορούς, έθιμα και παραδόσεις της πατρίδας μας. Στο τέλος της σχολικής χρονιάς διοργανώνεται εκδήλωση στο Θέατρο Βράχων. Διδάσκει ο κ. ΝΙΚΟΣ ΚΩΣΤΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ.
 2. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ: Τα παιδιά δημιουργούν διάφορες κατασκευές με βότσαλα, ξύλο, φύλλο αλουμινίου και χάντρες από φυσητό γυαλί, ψηφιδωτά, βιτρώ, κοσμήματα, βενετσιάνικες μάσκες και ακόμη ζωγραφίζουν σε ύφασμα, πορσελάνη, μέταλλο. Συμμετέχουν με έργα τους σε εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι Σύλλογοι (παζάρι, αποκριάτικος χορός). Διδάσκει η κ. ΜΑΙΡΗ ΜΑΡΤΙΝΟΥ.
 3. ΣΚΑΚΙ: Οι μαθητές διδάσκονται τους κανόνες και τις στρατηγικές του σκακιού και συμμετέχουν σε σκακιστικούς αγώνες που διεξάγονται στο σχολείο μας στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Διδάσκει ο κ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΓΚΙΟΛΜΑΣ.
 4. ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Προπόνηση σε groups με το κατάλληλο πρόγραμμα προσαρμοσμένο στην ηλικία και τις δυνατότητες των παιδιών. Διδάσκει ο προπονητής κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ.
 5. ΜΟΝΤΕΡΝΟ (HIPHOP): Μέσα από αυτό το χορό μπορούν τα παιδιά να περάσουν δημιουργικά και ευχάριστα την ώρα τους. Ο Μοντέρνος χορός πέρα από ευχαρίστηση  μπορεί να προσφέρει στο παιδί σωματικό έλεγχο, δύναμη, ελαστικότητα αλλά πολύ σημαντικότερα αυτογνωσία, αυτοέλεγχο και έκφραση. Διδάσκει η κ. ΝΑΤΑΛΙΑ ΑΡΓΥΡΑΚΗ.
 6. ΘΕΑΤΡΙΚΟ: Τα παιδιά γνωρίζουν την υποκριτική τέχνη μέσα από θεατρικό παιχνίδι, μουσική, χορό και το στήσιμο μιας θεατρικής παράστασης. Η παράσταση παρουσιάζεται στο Παιδικό Φεστιβάλ Βύρωνα και στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Διδάσκει η κ. ΜΑΡΟΥΣΩ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ.

Επιπλέον των παραπάνω δραστηριοτήτων και αναλόγως συμμετοχής – φέτος πιθανόν να δημιουργηθούν και τμήματα ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ & ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ.

Εάν επιθυμείτε να συμμετέχει το παιδί σας στα τμήματα των δραστηριοτήτων, παρακαλούμε να συμπληρώσετε τη ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ που θα βρείτε στην τσάντα τους από αύριο Τετάρτη 2/10/19 – και να την παραδώσετε το ΣΑΒΒΑΤΟ  05-10-2019 στα μέλη των Δ.Σ. που θα βρίσκονται στο χώρο του σχολείου.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν το ΣΑΒΒΑΤΟ 05-10-2019 με το ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ που επισυνάπτεται για όλες τις δραστηριότητες και το οποίο θα οριστικοποιηθεί σε συνεννόηση με τους διδάσκοντες και τους Συλλόγους γονέων.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι:

 1. Για την ομαλή λειτουργία των τμημάτων, θα πρέπει να φροντίζετε στην έγκαιρη καταβολή της μηνιαίας συνδρομής. Οι συνδρομές πληρώνονται κανονικά κάθε μήνα, ανεξαρτήτως των παρουσιών που θα έχει ο μαθητής. Σε περίπτωση διακοπής θα πρέπει να ενημερώνονται ο υπεύθυνος δάσκαλος του τμήματος και τα Δ.Σ. των Συλλόγων.
 2. Οι μηνιαίες συνδρομές θα καταβάλλονται κάθε 2ο και 4ο ΣΑΒΒΑΤΟ του μήνα, 10:00 πμ – 13:00 μμ, σε μέλη των Δ.Σ., που θα βρίσκονται στο σχολείο για το σκοπό αυτό. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΜΑΘΗΤΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΣΦΡΑΓΙΖΕΤΑΙ.
 3. Σε περίπτωση που αδέρφια παρακολουθούν την ίδια δραστηριότητα θα γίνεται ΕΚΠΤΩΣΗ ίση με 1€ στην μηνιαία συνδρομή για κάθε παιδί.
 4. Η διάρκεια όλων των μαθημάτων είναι μία (1) ώρα .
 5. Προγραμματισμένες δραστηριότητες όταν συμπίπτουν με αργίες, είτε θα αναπληρώνονται σε έτερη ημερομηνία, είτε η μηνιαία συνδρομή θα καταβάλλεται αναλογικά, πάντα σε συνεννόηση με τους συλλόγους και τους διδάσκοντες.
 6. Εκτός των Μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου, υποχρεωτική είναι η παρουσία και των γονέων στο χώρο του σχολείου κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων, ώστε να φροντίζουν για την ασφάλεια των παιδιών τους.

 

Σημαντική σημείωση

Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή των παιδιών στις δραστηριότητες είναι η ετήσια συνδρομή των 5 ευρώ.

 ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

1111

Μηνιαία Συνδρομή ανά Δραστηριότητα

643634634

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα μέλη των ΔΣ των δυο Συλλόγων των σχολείων μας.

Καλή Αρχή!