Εγγραφή των παιδιών μας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ)

Αγαπητοί γονείς,

Όπως ήδη γνωρίζετε αποφασίστηκε η παράταση της μη λειτουργίας των σχολείων ως το Πάσχα.

Παράλληλα ήρθαν οδηγίες στο σχολείο για την εγγραφή των παιδιών μας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) του Υπ.Παιδείας, ώστε να γίνει δυνατή η επικοινωνία με τους εκπαιδευτικούς και να υλοποιηθεί τηλεκπαίδευση. Σε συνέχεια λοιπόν της Ανακοίνωσης της Διεύθυνσης του Σχολείου μας για την επικαιροποίηση των στοιχείων Μαθητών (Δευτέρα 16.3.2020) σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:

• Όσοι δεν έχετε στείλει το αρχικό email στο mail@11dim-vyron.att.sch.gr για την επικαιροποίηση στοιχείων, παρακαλούμε να το κάνετε, διαφορετικά δε θα μπορέσετε να προχωρήσετε στα επόμενα βήματα.
  • Με email που έστειλε μέσα στο Σαβ/κο η Διευθύντρια του σχολείου μας κα Μπράτη Μαρία, μεσω της πλατφόρμας του ΠΣΔ, καλεσε όλους τους γονείς και κηδεμόνες να επισκεφθούν την ιστοσελίδα  https://register.sch.gr/students/ ώστε να πραγματοποιήσουν την εγγραφή των παιδιών στο ΠΣΔ.
    – Για την εγγραφή των παιδιών σας χρειάζεται  να συμπληρωθουν τα εξής:

-Όνομα Μαθητή (όπως αναφράφεται επισήμως πχ ΓΕΩΡΓΙΟΣ και όχι ΓΙΩΡΓΟΣ)
-Επίθετο Μαθητή
-Ημερομηνία Γέννησης
-Σχολείο (πληκτρολογώ 11 ΔΗΜ ΒΥΡ , μου εμφανιζει απο κάτω αποτελέσματα και διαλέγω το σχολείο μας 11ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΥΡΩΝΑΣ)
-Τάξη (διαλέγω απο τις επιλογές που εμφανίζονται με το βελάκι – Α,Β,Γ κλπ)
-Τμήμα (διαλέγω απο τις επιλογές που εμφανίζονται με το βελάκι – 1,2,3 κλπ)
-Αριθμός Μητρώου Μαθητή : Για του μαθητές των τάξεων Γ, Δ, Ε και ΣΤ ο ΑΜ αναγράφεται στον έλεγχο προόδου κάθε μαθητή. Για τους μαθητές Α και Β τάξεων οι γονείς ενημερώθηκαν το Σαβ/κο μέσω προσωπικού mail ή μέσω τηλεφώνου από τη διευθύντρια του σχολείου μας.
-Ονοματεπώνυμο Κηδεμόνα
-email Κηδεμόνα
-Κινητό τηλ Κηδεμόνα
-Κωδικός Πρόσβασης (τον ορίζετε εσεις στα 2 πεδία – πρέπει να είναι απο 7-16 λατινικούς χαρακτήρες, να περιέχει ένα ΚΕΦΑΛΑΙΟ, έναν ΑΡΙΘΜΟ και ένα ΣΥΜΒΟΛΟ απο τα !, @, $, – , πχ School1! )
-Διαλεγετε υποβολή όρων (κουτάκι) και ΥΠΟΒΟΛΗ.

Στη συνέχεια εμφανίζεται η Επιτυχία ΕΓΓΡΑΦΗΣ μαθητή – με τα στοιχεία λογαριασμού που θα χρησιμοποιεί το παιδί για την είσοδο του στο ΠΣΔ (https://www.sch.gr/) και της Ηλεκτρονικής Τάξης  (https://eclass.sch.gr/) , τα οποία καλό θα ήταν να εκτυπώσετε. Φυσικα στη συνέχεια σας έρχεται ΚΑΙ email (εισερχόμενο) απο το ΠΣΔ με τα στοιχεία του παιδιού.

Σας ενημερώνουμε πως το Σαβ/κο λόγω αυξημένης επισκεψιμότητας, η εγγραφή στο ΠΣΔ ήταν ιδιαιτέρως δύσκολη. Και για τους γονείς και για τους εκπαιδευτικούς. Καλό θα είναι να επιμείνετε πολύ, ακόμη καλύτερα σε ώρες που δε θα έχει τόση επισκεψιμότητα.. (μεσημέρι, αργά το βράδυ, πολύ νωρίς το πρωί..)

-αν δεν έχετε λάβει τα mails – ελέγξτε και στα ανεπιθύμητα/spam
-όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.. θα μπαίνουμε εδώ: https://www.sch.gr/mysch/ και εδώ https://eclass.sch.gr/

Καλή Συνέχεια σε όλους…

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 11ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα

ΠΣΔ Οδηγίες Εγγραφής μαθητή

Ανακοινώσεις του ΠΣΔ:
Προβλήματα σύδεσης με χρήση λογασιασμού ΠΣΔ

– Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020 –

Διαδιακασία Αναβάθμισης

– Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020 –

Καταβάλουμε καθηνερινά κάθε δυνατή προσπάθεια για να υποστηρίζουμε τον υψηλό αριθμό εκπαιδευτικών και μαθητών που εμπιστεύονται την υπηρεσία η-τάξη. Επεκτείνουμε συνεχώς την υφιστάμενη υποδομή ώστε να ανταποκρίνεται στις εξαιρετικά υψηλές απαιτήσεις που έχουν προκύψει από την μεγάλη αύξηση των εκπαιδευτικών και μαθητών που έχουν γραφτεί τις τελευταίες ημέρες και αναμένεται να εγγραφούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόησή και την εμπιστοσύνη σας.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόησή και την εμπιστοσύνη σας.