Η σύνθεση του νέου Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 11ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα

Αγαπητοί γονείς,

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συμμετείχαν στις εκλογές της 13ης Νοεμβρίου για την ανάδειξη των μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας, του εκπροσώπου μας στη σχολική επιτροπή και της ελεγκτικής επιτροπής.
Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 11ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα είναι:
-Πρόεδρος: Ματεντζιάδη Χριστίνα
-Αντιπρόεδρος: Καλαμπόκας Στέφανος
-Γραμματέας: Παπουλίδου Ελπίδα
-Ταμίας: Μιχαήλ Ερωτόκριτος
-Μέλος: Γραφιαδέλη Μαρία
-Μέλος: Μπούρα Γεωργία
-Μέλος: Τσιούνη Δήμητρα

Δυστυχώς, λόγω περιορισμένης συμμετοχής, δεν καταφέραμε να εκλέξουμε εκπρόσωπό μας στην Ένωση Γονέων του Δήμου μας. Ευελπιστούμε, όμως, να γνωριστούμε σιγα σιγά και κατανοώντας το ρόλο μας οι επόμενες εκλογές να μας βρουν αξιόμαχους και περισσότερους!!!
Γιατί η αλήθεια είναι πως, αν θέλουμε, μπορούμε να κάνουμε πολλά! Αρχικά να συνειδητοποιήσουμε πως είμαστε όλοι μέλη αυτής της κοινότητας, όλοι Μέλη του Συλλόγου Γονέων. Με δικαιώματα και υποχρεώσεις! Και σαν όλες τις κοινότητες, μπορούμε και πρέπει να επιδιώξουμε, στο βαθμό που επιτρέπει στον καθένα μας η καθημερινότητα του – να συμμετέχουμε στα σχολικά δρώμενα, να γνωριστούμε μεταξύ μας και να συνεργαστούμε για το καλό των παιδιών μας.
Δυστυχώς και φέτος λόγω των ειδικών συνθηκών (covid-19) οι δραστηριότητες και οι δράσεις του Συλλόγου Γονέων, δεν είναι σίγουρο κατά πόσο θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν (Μόλις έχουμε επίσημη ενημέρωση από το σχολείο, θα ακολουθήσει ανακοίνωση προς εσάς). Δραστηριότητες όπως:
– Δραστηριότητες Σαββάτου Εντός Σχολείου: (παραδοσιακοί χοροί, χάντμπολ, σκάκι, ρομποτική, θέατρο, δημιουργική απασχόληση, χιπ χοπ).
– Καθιερωμένες Ετήσιες γιορτές: (Χριστουγεννιάτικη γιορτή, Αποκριάτικο Πάρτυ, Αποχαιρετιστήριος Χορός Στ’ τάξης, Δράσεις εντός σχολείου κ.α.)
– Λοιπές Δράσεις: Σχολικά Μπαζάρ (Χριστουγέννων, Πάσχα, Έκθεση Βιβλίου κ.α., ετήσια φωτογράφιση)

Παρ’ όλα αυτά η επιθυμία μας παραμένει και φέτος η ίδια. Κάθε ένας από εμάς έχει κάτι να προσφέρει στην σχολική κοινότητα. Εμείς, τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, είμαστε στη διάθεσή σας, για να ακούσουμε τη σκέψη σας, να δεχτούμε την πρότασή σας ή το προβληματισμό σας.

Επίσης, για όσους γονείς/κηδεμόνες το επιθυμούν, υπάρχουν και οι ηλεκτρονικοί τρόποι διαδραστικής επικοινωνίας αλλά και ενημέρωσης, μέσω των social media, και του email του συλλόγου μας:

  • email: 11dim.vironas@gmail.com

Το «άχαρο» μέρος είναι αυτό που υπενθυμίζουμε τις ετήσιες συνδρομές για το Σύλλογο μας, ύψους 5 ευρώ. Αυτό το ποσό, διόλου ευκαταφρόνητο ομολογουμένως, είναι αναγκαίο για να είμαστε σε θέση να πραγματοποιήσουμε τις δράσεις μας, όσο οι συνθήκες μας το επιτρέπουν. Το ποσό μπορεί να δοθεί στα μέλη του Δ.Σ. (πχ στην έναρξη ή στη λήξη του σχολείου, στις Γ.Σ. ή στις όποιες δράσεις πραγματοποιηθούν).
Για τους γονείς που είναι νέοι στο σχολείο μας και για όσους δεν έχουν καταφέρει να έρθουν σε κάποια από τις ΓΣ μας, θα θέλαμε να κάνουμε μια ενημέρωση. Τα χρήματα των συνδρομών τα χρησιμοποιούμε για τα λειτουργικά έξοδα του συλλόγου, τα οποία βασικά είναι εκτυπώσεις ανακοινώσεων για 130 περίπου παιδιά, εκτυπώσεις αφισών και αγορά μικροπραγμάτων από χαρτοβιβλιοπωλείο. Ένα μεγάλο ποσό δαπανείται για τη διοργάνωση χορών (DJ, πλαστικά ποτήρια κ πιάτα, αναψυκτικά, διακοσμητικά), για την αγορά υλικών για τα διάφορα εργαστήρια και την αμοιβή κάποιων ανθρώπων που έκαναν μαθήματα ή κάποιες δράσεις. Επίσης, ένα μικρότερο ποσό δαπανείται για την αγορά διάφορων υλικών που χρησιμοποιούμε για να ομορφύνουμε το σχολείο μας (μπογιές, πινέλα, αυτοκόλλητα, χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά κ.α.).
Πέρσι, λόγο της πανδημίας, δεν μπορέσαμε να κάνουμε χορούς και εργαστήρια και έτσι αποφασίσαμε να δώσουμε κάποια χρήματα σε άλλες δράσεις.

Ευελπιστούμε πως φέτος ίσως κατάφερουμε να κάνουμε και την ετήσια φωτογράφιση των παιδιών μας, για την οποία μέρος του κόστους αναλαμβάνει και πάλι ο Σύλλογος μας, προκειμένου να μην επιβαρύνονται και για αυτό μόνο οι γονείς.
Είμαστε χαρούμενοι γιατί το αποθεματικό μας είναι πολύ ικανοποιητικό και έτσι θα μπορέσουμε και φέτος να συνεισφέρουμε σε κάποιες δράσεις και ίσως να κάνουμε και κάποιο εργαστήρι ή αποχαιρετιστήριο πάρτυ στην ΣΤ, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες! Να μην ξεχνάτε επίσης, πως ένα σεβαστό ποσό θα πρέπει να μείνει στο ταμείο για τον επόμενο σύλλογο και πως δεν μπορούμε να «αδειάσουμε το ταμείο» μόνο για τα δικά μας παιδιά φέτος!

Κλείνοντας να τονίσουμε πως, σύμφωνα με το καταστατικό μας, ο Σύλλογος είναι υποχρεωμένος να κάνει Οικονομικό Απολογισμό κάθε 2 χρόνια, πριν τις εκλογές, και να ενημερώνει για τα οικονομικά του στις Γενικές Συνελεύσεις. Φυσικά, το βιβλίο του ταμείου μας είναι πάντα διαθέσιμο σε όλους τους γονείς που είναι μέλη του Συλλόγου – όσοι γονείς δηλαδή έχουν πληρώσει τη συνδρομή τους- και πως ο έλεγχος του ταμείου μπορεί να γίνει ανά πάσα ώρα και στιγμή από την ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ.
Προσβλέπουμε σε μία συνεργασία αποδοτική, αμφίδρομη και περιμένοντας με μεγάλη χαρά τις προτάσεις σας και τις ιδέες σας για οτιδήποτε μπορεί να βελτιώσει την καθημερινότητα των παιδιών μας.

Με εκτίμηση,
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων
11ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα