Ανακοίνωση νέου Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου μας (Εκλογές 2022)

Αγαπητοί γονείς, 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συμμετείχαν φέτος στις εκλογές της 13ης Νοεμβρίου 2022 για την ανάδειξη των μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας, του εκπροσώπου μας στην Ένωση Γονέων Βύρωνα, του εκπροσώπου μας στο Σχολικό Συμβούλιο αλλά και των εκπροσώπων της Ελεγκτικής Επιτροπής.

Έχουμε τη χαρά να υποδεχόμαστε 5 νέα μέλη στη 10 μελή πλέον ομάδα μας.

Η σύνθεση του Νέου Διοικητικού Συμβουλίου Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 11ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα είναι η εξής:

 1. Πρόεδρος: Ματεντζιάδη  Χριστίνα 
 2. Αντιπρόεδρος: Κουής Ζαχαρίας 
 3. Γραμματέας:  Γραφιαδέλη Μαρία
 4. Ταμίας: Μπούρα Γεωργία 
 5. Μέλος: Ελπίδα Παπουλίδου
 6. Μέλος: Χρήστος Παπαπετρόπουλος
 7. Μέλος: Κυριάκος Κυριάκου
 8. Μέλος Αν.: Μάρκος Σουκιούρογλου
 9. Μέλος Αν.: Ερωτόκριτος Μιχαήλ
 10. Μέλος Αν.: Δημήτρης Γαραντζιώτης

Φέτος η συμμετοχή σας ήταν σχεδόν διπλάσια σε σχέση με πέρσι 😏 😒 😞 😔 😟 😕 🙁 (ψήφισαν 43 γονείς, οι οποίοι εκπροσωπούν το 1/3 των μαθητών του σχολείου μας), οπότε καταφέραμε να εκλέξουμε έναν εκπρόσωπό μας στην Ένωση Γονέων του Δήμου μας, τη Ματεντζιάδη Χριστίνα. Τέλος, εκπρόσωπος για το Συμβούλιο της Σχολικής Κοινότητας, είναι η Παπουλίδου Ελπίδα.

Ευελπιστούμε, να γνωριστούμε σιγα σιγά και το επόμενο διάστημα να μας βρει ως ομάδα ακόμη περισσότερους !!! Η συμμετοχή του 1/3 των γονέων στις εκλογές, να ξέρετε πως από εμάς τους 10 θεωρείται δεδομένη και ως συμμετοχή στη διάρκεια της διετούς θητείας μας. Περιμένουμε δε κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς το ποσοστό συμμετοχής σας να γίνεται όλο και μεγαλύτερο. Ας κάνουμε φέτος τη διαφορά. Οι γονείς των τελευταίων τάξεων έχουμε την ευκαιρία να προλάβουμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας όσα λόγω covid έχουν χάσει, οι γονείς των πρώτων τάξεων έχουμε το χρόνο να διαμορφώσουμε καλύτερες συνθήκες στο σχολικό περιβάλλον των παιδιών μας. Aς προχωρήσουμε παρακάτω όλοι μαζί αφήνοντας τα προηγούμενα χρόνια πίσω και προσφέροντας στα παιδιά μας ό,τι τους αξίζει! Δηλαδή το ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ!

Είμαστε ΟΛΟΙ μέλη αυτής της κοινότητας! Είμαστε ΟΛΟΙ Μέλη του Συλλόγου Γονέων. Με δικαιώματα και υποχρεώσεις! Και σαν όλες τις κοινότητες, μπορούμε και πρέπει να επιδιώξουμε, στο βαθμό που επιτρέπει στον καθένα μας η καθημερινότητα του – να συμμετέχουμε στα σχολικά δρώμενα, να γνωριστούμε μεταξύ μας και να συνεργαστούμε για το καλό των παιδιών μας. 

Φέτος θα κάνουμε προσπάθεια ΟΛΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑΣ των δράσεων και δραστηριοτήτων μας, όσο οι συνθήκες φυσικά μας το επιτρέψουν (Μόλις έχουμε επίσημη ενημέρωση και από το σχολείο, θα ακολουθήσει ανακοίνωση προς εσάς). Δράσεις όπως:

 • Δραστηριότητες Σαββάτου Εντός Σχολείου: (π.χ. παραδοσιακοί χοροί, αθλήματα, σκάκι, ρομποτική, θέατρο, δημιουργική απασχόληση, χιπ χοπ, εκμάθηση μουσικών οργάνων κ.α.).
 • Καθιερωμένες Ετήσιες γιορτές: (Χριστουγεννιάτικη γιορτή, Αποκριάτικο Πάρτυ, Αποχαιρετιστήριος χορός Στ’ τάξης, Συμμετοχή στη γιορτή γήξης σχολικής σρονιάς, Δράσεις εντός σχολείου κ.α.) 
 • Λοιπές Δράσεις: Σχολικό Μπαζάρ Χριστουγέννων, Ημερίδες γονέων, ετήσια φωτογράφιση κ.α.

Για όσους γονείς / κηδεμόνες το επιθυμούν, υπάρχουν οι ηλεκτρονικοί τρόποι επικοινωνίας και ενημέρωσης, μέσω των social media καθώς και μέσω του email του συλλόγου μας:


https://www.facebook.com/11o.dimotiko.vironas.goneis 

https://11virona-syllogos.gr/ 
11dim.vironas@gmail.co

Υπενθυμίζουμε την ετήσια συνδρομή για το Σύλλογο μας, ύψους 5 ευρώ. Αυτό το ποσό, διόλου ευκαταφρόνητο, είναι αναγκαίο για να είμαστε σε θέση να πραγματοποιήσουμε τις δράσεις μας, όσο οι συνθήκες μας το επιτρέπουν.

Για τους γονείς που είναι νέοι στο σχολείο μας και για όσους δεν έχουν καταφέρει να έρθουν σε κάποια από τις ΓΣ μας, θα θέλαμε να κάνουμε μια ενημέρωση. Τα χρήματα των συνδρομών χρησιμοποιούνται για τα λειτουργικά έξοδα του συλλόγου, τα οποία βασικά είναι εκτυπώσεις ανακοινώσεων για 120 περίπου παιδιά, εκτυπώσεις αφισών και αγορά μικροπραγμάτων και άλλων ειδών πχ. από χαρτοβιβλιοπωλείο. Ένα μεγάλο ποσό δαπανείται για τη διοργάνωση χορών (DJ, πλαστικά ποτήρια και πιάτα, αναψυκτικά, διακοσμητικά), για την αγορά υλικών για τα διάφορα εργαστήρια και την αμοιβή κάποιων ανθρώπων που έκαναν μαθήματα ή κάποιες δράσεις του συλλόγου μας που δίνουν χαρά στα παιδιά μας (πχ Σάκος Αγιου Βασίλη, Δώρα στα παιδιά, Βασιλόπιτες και δώρα κ.α.). 

Πέρσι, λόγω της πανδημίας, δεν μπορέσαμε να κάνουμε χορούς και εργαστήρια και έτσι αποφασίσαμε να δώσουμε κάποια χρήματα σε άλλες δράσεις. 

Ευελπιστούμε πως και φέτος θα κατάφερουμε να κάνουμε την ετήσια φωτογράφιση των παιδιών μας, για την οποία μέρος του κόστους αναλαμβάνει και πάλι ο Σύλλογος μας, προκειμένου να μην επιβαρύνονται και για αυτό μόνο οι γονείς.

Κλείνοντας να τονίσουμε πως, σύμφωνα με το  καταστατικό μας,  ο Σύλλογος είναι υποχρεωμένος να κάνει Οικονομικό Απολογισμό κάθε 2 χρόνια, πριν τις εκλογές, και να ενημερώνει για τα οικονομικά του στις Γενικές Συνελεύσεις.  Φυσικά, το βιβλίο του ταμείου μας είναι πάντα διαθέσιμο σε όλους τους γονείς που είναι μέλη του Συλλόγου – όσοι γονείς δηλαδή έχουν πληρώσει τη συνδρομή τους- και πως ο έλεγχος του ταμείου μπορεί να γίνει ανά πάσα ώρα και στιγμή από την ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ.

Προσβλέπουμε σε μία συνεργασία αμφίδρομη και περιμένουμε με μεγάλη χαρά τις προτάσεις σας και τις ιδέες σας για οτιδήποτε μπορεί να βελτιώσει την καθημερινότητα των παιδιών μας. Εμείς είμαστε 10, όμως την προγούμενη εβδομάδα γίναμε 43, μακάρι σιγά σιγά να φτάσουμε τους 100! 

Με εκτίμηση,

Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 

11ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα